Logistiktjänster, tredjepartslogistik - snabbt, enkelt & prisvärt

Lager och distribution

page-feature
Vi hjälper dagligen företag inom många branscher att få ut sina produkter till sina kunder - snabbt, kostnadseffektivt och kvalitetssäkrat. Våra kunders gemensamma, stora volymer gör att vi kan investera i produktionssystem och lagersystem som gör oss mycket effektiva. Våra samlade volymer ger oss också bra fraktavtal till jordens alla hörn. Samtidigt är vi ett mindre familjeföretag och värnar mycket om vår flexibilitet och täta, personliga relationer mot våra kunder.

Med oss som part blir din verksamhet flexibel.

Processflöde för 3PL

Stacks Image 10050

Inköpsorder

Våra kunder har hela tiden tillgång till sitt aktuella lagersaldo och med olika typer av bevakningar meddelar vi när ett saldo understiger en minimnivå eller när en backlogg inträffar. Vi kan även hjälpa kunden att genomföra inköpen. Kunden sluter då avtal precis som vanligt med sina leverantörer och upprätthåller sedan en beställningsplan tillsammans med oss. Därefter skapar vi inköpen direkt hos aktuella leverantörer efter behov i planen. Våra kunder får även hjälp att sänka sina fraktkostnader för sina inköpta varor genom att vi erbjuder möjligheten att samordna tull och frakt via våra fördelaktiga transportavtal.
Stacks Image 10130

Inleverans

Med oss finns en trygghet att produkterna håller rätt kvalité. Vi ankomstkontrollerar alltid godset före lagerläggning med okulärbesiktning samt kontrollerar att det fysiska godset stämmer överens med följesedel och inköp. För kunder vars artiklar har större behov av kontroll och/eller förädling sätter vi upp rutiner på artikel- eller batchnivå. Det kan exempelvis gälla kontroll av skada som tillhör aktuellt parti, prismärkning eller sortering. Vid större arbeten tar vi hjälp från vår förpacknings- och monteringsavdelning. Våra kunder ska kunna släppa ifrån sig sitt lager utan att för den skull förlora kontrollen.
Stacks Image 10055

Orderläggning

Order kan läggas till oss via ett antal olika metoder. Exempelvis e-post, Packing Kundwebb eller olika typer av integrationer. Genom att vi äger och förvaltar vårt eget produktionssystem har vi en stor flexibilitet gällande anpassning för integration mot externa system. Se mer om våra integrationer längre ner under Packing Kundwebb.
Stacks Image 10144

Plock av order

All kundorder passerar genom vårt eget produktionssystem som vi själva utvecklar och förvaltar. Fördelen är att vi kan fokusera på funktionalitet som verkligen gynnar våra kunder i form av ökad effektivitet och kvalitetssäkring. Vi har en hög kapacitet och stor flexibilitet. Våra kunder behöver inte oroa sig över konsekvenserna över en lyckad kampanj som säljer oväntat bra - våra kunder vet att vi hinner leverera ut godset i tid.
Stacks Image 10061

Transport

För varje kundorder kontrollerar vi alltid att våra kunder får bästa pris på transporterna för sina order. Oavsett om det är en full lastbil inom Sverige eller ett litet expresspaket till andra sidan jorden. Vi har runt 50 prisvärda och färdigförhandlade frakttjänster som täcker in alla typer av ledtider, destinationer och storlekar på sändningen. Vi hjälper våra kunder med tullhantering både för import och export.
Stacks Image 10072

Returhantering

Om slutkunden av någon anledning inte är nöjd och önskar returnera varan hjälper vi till med bokning av returfrakt och inleverans.

Stödtjänster

Stacks Image 10150

Kundtjänst

För kunder som önskar avlastning för sina kundrelationer erbjuder vi även kundtjänst direkt mot kundens kunder. Vi sätter upp noggranna rutiner för vad som ska utföras och inom vilka tidsramar. Exempelvis e-handeln som säljer tekniska produkter. De önskar att vi tillhandahåller kundtjänst för service och reparation av dessa.

Montering och förpackningstjänster

Vi har en hel avdelning som endast sysslar med förädling av produkter. Vi har en bred kompetens och en stor maskinpark för många typer av montering och förpackningstjänster. Det kan exempelvis handla om att montera samman ett antal olika komponenter till en slutprodukt som sedan förpackas i skyddande och exponerande emballage innan det är redo för försäljning. Se fliken montering och förpackning för mer information.

Emballage

Vi ser alltid till att godset lämnar oss transportsäkert. Som standard skickas order ut i neutralt emballage men vi hjälper gärna till att öka kundupplevelsen genom att ta fram speciallösningar för våra kunder. Det kan exempelvis handla om emballage med kundens grafiska profil eller förpackningar med speciella funktioner, anpassat efter en produkts behov. Vi köper årligen in stora kvantiteter av emballage från världens ledande tillverkare och grossister och kan erbjuda både konsultation om förpackningar likväl som upphandling och inköp.

Integration och Packing Kundwebb

Packing Kundwebb

Vi äger och förvaltar vårt eget produktionssystem som vi internt kallar PPS. Till detta finns en Kundwebb där man via en webbläsare kan logga in och ta del av sina order, artiklar, ekonomi osv - allt som rör ens företag helt enkelt. Mer om vår kundwebb finns via logga in.

Fördelen med ett eget produktionssystem är att vi enkelt kan anpassa funktioner och arbetssätt efter hur vi arbetar och lägga till funktionalitet som våra kunder efterfrågar. Vi har en bred kompetens för drift och kan exempelvis hjälpa till att sätta upp integrerade flöden mellan vårt system och kunders olika plattformar. Vi kan även hjälpa till att sätta upp och driva e-handelsplattformar för våra kunder.

Integrationer

För att undvika manuell hantering är vårt system förberett med integrationer till andra affärssystem, e-handelsplatformar, produktionssystem och liknande. Vi utvecklar ständigt nya integrationer. En förteckning vilka system som idag är integrerade återfinns på sidan logga in.

Fördelar med oss som logistikpartner

Personlig kontaktperson och redundans

Våra kunder får alltid en personlig kundansvarig hos oss. Oavsett om det gäller returer, nya produkter, fraktförfrågningar eller något helt annat så är det vår kundansvarig som ser till att ni får svar - snabbt och enkelt. För att klara sjukdom och semester finns alltid en primär och en sekundär kundansvarig som täcker upp varandra för att alltid, oavsett dag på året kunna ge er bästa service.

Full kontroll

Outsourca delar av ert flöde utan att förlora kontrollen. Genom våra integrationstjänster och Packing Kundwebb ser vi till att ni alltid har full kontroll på lagersaldo, utleveranser och inleveranser. Vi har i många fall fått våra kunder att få bättre kontroll när vi sköter flödet än vad de hade internt.

God ekonomi

Vi hanterar mycket gods och vi gör det dagligen. Detta är vår core business. Det gör att vi har utvecklat maskiner och hjälpmedel som förbättrar flödet, skapat rutiner och processer som är väldigt tidseffektiva och att vi gör stora samlade inköp. Vi sparar pengar åt våra kunder.

Avtalad ledtid

Att skicka ut en order är egentligen inte så svårt. Det stora problemet för de små företagen är att kunna göra det alla dagar, året om. Oavsett semester eller sjukdom. För det större företaget kan problemet istället vara att hinna leverera ut kampanjen efter storhelgen som är 10 gånger så stor som en normal måndag. Här ser vi till att med rätt bemanning, rätt utrustning och rätt prognosverktyg se till att alla order lämnar oss i tid, alltid.

Speciell? Inga problem!

Vi älskar utmaningar och jobbar väldigt ofta med skräddarsydda lösningar som är unika för våra kunder. Oavsett hur era produkter och tjänster ska hanteras så ser vi till att skapa rutiner som uppfyller era krav.

Varför Packing? 5 anledningar att anlita oss!

Stacks Image 512

Kunskap

Vi är experter på vårt område och har mångårig kunskap inom montage, förpackning och logistik. Allt från projektering och rådgivning till produktion och uppföljning. Men ensam är inte starkast, det vi inte själva vet kan alltid någon av våra duktiga samarbetspartner svara på.
Stacks Image 521

Leveranssäkerhet

Genom att hålla rätt bemanning i kombination med hög maskinell utrustning kan vi leverera även under pressade situationer med bibehållen hög leveranssäkerhet.
Stacks Image 514

Kvalité

Ett inbitet talesätt är att kvalité kostar pengar. Det håller vi inte med om, däremot att inte hålla hög och jämn kvalitet kostar i form av missnöjda kunder. Vi börjar alltid ett nytt samarbete med att definiera tydliga kvalitetsmål och kartlägga processen. Med ständiga förbättringar ser vi till att alltid lyfta kvalitén till nya nivåer.
Stacks Image 516

Pris

I slutändan är det oftast ekonomin som avgör. Vår filosofi är mycket enkel. Genom att sammanslå flera kunders stödverksamheter kan vi investera i utrustning och kunskap som ökar effektiviteten och borgar för ett konkurrenskraftigt pris. Genom att göra gemensamma inköp på tryck, emballage och distribution kan vi pressa priserna tillsammans och ge stora rabatter till våra kunder.
Stacks Image 518

Engagemang

Vår främsta resurs är våra medarbetare. Genom ett arbetsklimat som både erbjuder utmaningar och eget ansvar får vi fram ett engagemang som genomsyrar hela företaget. Det engagemanget försöker vi dagligen leverera till våra kunder.

Referenser

Vi arbetar med både stora och mindre kunder, i närregionen, inom Sverige och internationelt. Se vår sida referenser för mer information.

Kontakta oss

Intresserad att veta mer om oss och hur vi kan hjälpa er verksamhet att bli mer framgångsrik? Kontakt oss för ett förutsättningslöst möte.

Säljare (Föräldraleding på fredagar)
Ronny Berglund
070 604 53 66
ronny@packing.se

Kundtjänst allmänt
0227 31255
order@packing.se